Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Η ΡΟΥΠΑ


ΣΥΝΕΛΉΦΘΗ Η ΠΌΛΑ ΡΟΎΠΑ -ΚΡΥΒΌΤΑΝ ΣΕ ΔΙΑΜΈΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΉΝΑ

 

 

Συνελήφθη σύμφωνα με πληροφορίες η Πόλα Ρούπα, η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη και ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστικός Αγώνας».
Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η Πόλα Ρούπα συνελήφθη περιπου στις 6 το πρωί σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε περιοχή της Αττικής. Μαζί της είχε το παιδί της και δεν έφερε καμία αντίσταση. Το μόνο που φέρεται να είπε στους αστυνομικούς είναι να μην πειράξουν το παιδί.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες του ΣΚΑΪ, μαζί με την Ρούπα συνελήφθη και μία 25χρονη γυναίκα που πιστεύεται ότι ήταν αυτή που παρείχε καταφύγιο στην καταζητούμενη το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ εξετάζεται το αν συμμετείχε στην τελευταία ληστεία που διέπραξε η Πόλα Ρούπα, σε τρέπαζα της Μαλεσίνας.
 Οι συλληφθείσες έχουν οδηγηθεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Κατά πληροφορίες το κρησφύγετο ήταν γκαρσονιέρα στην οδό Αθανασίου Διάκου στον Αγιο Δημήτριο.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τη σύλληψη της Ρούπα:
«Πρωινές ώρες σήμερα 05-01-2017 συνελήφθη σε σε πριοχή της Αττικής από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία η 48χρονη αναζητούμενη Πόλα Ρούπα διωκόμενη με καταδικαστικές απφάσεις ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας. Επίσης συνελήφθη και 25χρονη ημεδαπή που την υπέθαλπτε. Οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται».
Φύλλο και φτερό το διαμέρισμα κρησφύγετο
Εντωμεταξύ, οι άνδρες της σήμανσης κάνουν «φύλλο και φτερό» μέχρι αυτή την ώρα το διαμέρισμα στο οποίο κρυβόταν η Πόλα Ρούπα στον Αγιο Δημήτριο.
Η 48χρονη Πόλα Ρούπα είχε διαφύγει από το καλοκαίρι του 2014 και έκτοτε αναζητούνταν από τις αρχές.
Η Πόλα Ρούπα κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, της οποίας φαίνεται να ηγείται η ίδια, μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη.
Η ίδια θεωρείται εγκέφαλος τουλάχιστον δύο ένοπλων ληστειών, που έχουν διαπραχθεί με σκοπό την ενίσχυση της οργάνωσης, αυτή στο νοσοκομείο Σωτηρία με λεία πάνω από 300.000 ευρώ και η πρόσφατη σε τράπεζα στη Μαλεσίνα.
Η τελευταία φορά που οι Αρχές έφτασαν κοντά της ήταν πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν είχε επιχειρήσει να βοηθήσει σε απόδραση του Μαζιώτη, με τη χρήση ελικοπτέρου. Ο πιλότος του ελικοπτέρου που είχε μισθώσει με ψεύτικα στοιχεία, ήταν εκείνος που απέτρεψε τα σχέδιά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου