Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Θρίλερ σε high-definition για τις τηλεοπτικές άδειες


Εξελίξεις σε δικαστικό,κοινοβουλευτικό και πολιτικό επίπεδο δρομολογεί η χθεσινή απόφαση του ΣτΕ
 Νέο επεισόδιο στο θρίλερ με τις τηλεοπτικές άδειες καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε κατά πλειοψηφία πως έχει τη δικαιοδοσία να εξετάσει εάν ο νόμος Παππά είναι συνταγματικός ή όχι. 
Σύμφωνα με πληροφορίες η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τάχθηκε με πλειοψηφία 16-9 υπέρ του παραδεκτού των προσφύγων των τηλεοπτικών σταθμών και πέρασε στην ουσία της εξέτασης της υπόθεσης που αφορά τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.
Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε χωρίς να οριστεί νέα ημέρα διάσκεψης. Κατά πληροφορίες, πριν ολοκληρωθεί, οι ανώτατοι δικαστικοί ξεκίνησαν να συζητούν την ουσία της υπόθεσης χωρίς όμως να ολοκληρωθεί η συζήτηση.

Σε επόμενη διάσκεψη θα κριθεί το ζήτημα της συνταγματικότητας και της νομιμότητας του νόμου που μετέφερε τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.
Μετά την χθεσινή απόφαση του ΣτΕ, η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τα κόμματα μεταφέρεται από σήμερα στη Βουλή, όπου αναμένεται ένα εκρηκτικό 48ωρο με μετωπικές συγκρούσεις σε ιδιαίτερα ηλεκτρισμένο κλίμα.

Στις δύο το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων (κοινοβουλευτικό όργανο στο οποίο μετέχουν το προεδρείο της Βουλής, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων και οι πρόεδροι των επιτροπών) κατά την διάρκεια της οποίας, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης θα παρουσιάσει την πρότασή του για την νέα σύνθεση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.
Για να λάβει την έγκριση της Βουλής, θα πρέπει η πρόταση να συγκεντρώσει πλειοψηφία τεσσάρων πέμπτων, πλειοψηφία που είναι αδύνατον να επιτευχθεί, μετά την δήλωση του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, οτι για να συναινέσει η παράταξή του θα πρέπει προηγουμένως να αποσυρθεί ο νόμος Παππά για την αδειοδότηση των καναλιών, αλλά και την δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη, οτι δεν συναινεί, αν δεν προηγηθούν οι αποφάσεις του ΣΤΕ.
Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση κατηγορεί ήδη την αξιωματική αντιπολίτευση πως με την άρνησή της, υπερασπίζεται τα καθεστώς της διαπλοκής και τα κανάλια που χάνουν την άδειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου