Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

ALCO: Εκτός Βουλής ο Λεβέντης, εντός Ζωή και Λαφαζάνης!


Ανατροπές σε ό,τι αφορά τα ποσοστά των "μικρών" κομμάτων δείχνει δημοσκόπηση της Alco - Πού διαμορφώνεται η ψαλίδα 
μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑΑνατροπές σε ό,τι αφορά τα ποσοστά των "μικρών" κομμάτων και μικρή διεύρυνση της ψαλίδας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Alco.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 21,5%, έναντι 15,1% του ΣΥΡΙΖΑ (διαφορά 6,4 μονάδων, αυξημένη κατά 0,6% σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της εταιρείας, πριν από ένα μήνα) και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,9%, το ΚΚΕ με 5,1%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,6%, η Λαϊκή Ενότητα και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,5%, η Ένωση Κεντρώων με 2,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,2% και το Ποτάμι με 1,6%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 4,6% των ερωτηθέντων, λευκό ή αποχή το 17,2%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται σε 13,9%.

Στην αναγωγή επί των εγκύρων, τα ποσοστά αυτά διαμορφώνονται ως εξής:

ΝΔ 26%
ΣΥΡΙΖΑ 18,2%
Χρυσή Αυγή 8,3%
ΚΚΕ 6,2%
Δημοκρατική Συμπαράταξη 5,6%
Λαϊκή Ενότητα 3%
Πλεύση Ελευθερίας 3%
Ένωση Κεντρώων 2,8%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,7%
Ποτάμι 1,9%

Σε ερωτήσεις αναφορικά με την πρόσφατη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή και τη διαφθορά, οι πολίτες εμφανίζονται να μην έχουν πειστεί με τις απαντήσεις των πολιτικών αρχηγών στα "καυτά" ερωτήματα.

Σε ερώτηση για το ποιος τους έπεισε περισσότερο ότι πολεμάει τη διαπλοκή, μόλις το 23% των πολιτών επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα και 18% τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 55% απαντά "κανένας".

Για το αν πείστηκαν από την απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στις κατηγορίες ότι δημιουργεί νέα διαπλοκή με τις τηλεοπτικές άδειες, μόνο το 21% απαντά ότι πείστηκε, ενώ το 67% απαντά αρνητικά.

Αντίστοιχα, σε ερώτηση για το αν πείστηκαν από τις απαντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την υπόθεση της Siemens, το 67% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά και μόνο το 18% δηλώνει ότι πείστηκε.

Σε ερώτημα για το ποιο κόμμα αφορά περισσότερο η διαπλοκή, το 28% βάζει στο "στόχαστρο" τη Νέα Δημοκρατία, το 20% τη Νέα Δημοκρατία και το 10% τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 11 έως τις 14 Οκτωβρίου σε δείγμα 1.000 ατόμων για λογαριασμό της ιστοσελίδας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου