Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΦΥΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ..!! 27 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ HOT SPOT ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΚΑ...



Σε είκοσι επτά προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία κατά την διάρκεια της επιχείρησης- επέμβασης, στον κόμβο του Κουτσελιού, προκειμένου να ανοίξει η Εγνατία Οδό.

Στα άτομα που έχουν προσαχθεί περιλαμβάνονται δύο τουλάχιστον μέλη της Ισπανικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, που εδώ και μέρες δραστηριοποιείται μέσα στον καταυλισμό του Κατσικά.



Κατά την διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης, σημειώθηκαν επεισόδια όταν πρόσφυγες και μετανάστες άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και ξύλα προς τους αστυνομικούς.

Η Εγνατία Οδός η οποία ήταν αποκλεισμένη από το απόγευμα της Τετάρτης άνοιξε και η κυκλοφορία διεξάγεται πλέον ομαλά.


Σημειώνεται, ότι πριν την επέμβαση έγιναν διαπραγματεύσεις του δημάρχου Ιωαννιτών, Θωμά Μπέγκα και αξιωματικών της αστυνομίας με τους πρόσφυγες, οι οποίοι ζητούν επίμονα να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης στον Κατσικά.





Η ένταση ωστόσο έχει μεταφερθεί στον καταυλισμό του Κατσικά.

Οι πρόσφυγες εκτοξεύοντας πέτρες έσπασαν το φυλάκιο της Αστυνομίας που βρίσκεται στην είσοδο του χώρου.

Λίγο αργότερα, πέντε φαντάροι, οι οποίοι βρίσκονταν στη σκηνή του στρατού μέσα στη δομή, δέχτηκαν απειλές για τη ζωή τους και πέτρες από τους πρόσφυγες, με αποτέλεσμα να βγουν έξω από το κέντρο.

Από το χώρο του καταυλισμού αποχώρησαν και τα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς υπήρχε μεγάλος κίνδυνος και για τους ίδιους.

Οι πρόσφυγες έχουν προχωρήσει σε καθιστική διαμαρτυρία στην είσοδο του καταυλισμού ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι όσοι έχουν συλληφθεί από την Αστυνομία. http://www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου