Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΠΑΕΙ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΤΗ EUROVISION!



Αυτοί ζήσαν στην ΠΡΑΞΗ κομμουνισμό....όχι στην θεωρία όπως σαν κάτι φανφάρες αερολόγους εδώ...

Μία τραγουδίστρια από την Κριμαία έχουν επιλέξει να στείλουν οι Ουκρανοί στη Eurovision και το τραγούδι της αφορά την μαζική απέλαση των Τατάρων υπό τον Στάλιν. 

Η Susana Jamaladinova, που εμφανίστηκε στο στάδιο Jamala, επιλέχτηκε το βράδυ της Κυριακής, έπειτα από ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής και του κοινού για να εμφανιστεί στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision. 


Το τραγούδι της, 1944, αναφέρεται στην εποχή που ο Στάλιν ξερίζωσε τους Τατάρους από την πατρίδα τους, στέλνοντάς τους στην Κεντρική Ασία. Πολλοί από αυτούς πέθαναν, στα υπερφορτωμένα τραίνα, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους κι άλλοι πέθαναν από την πείνα στις άγονες στέπες κατά την άφιξή τους. Τους απαγορεύτηκε η επιστροφή τους στην Κριμαία μάλιστα μέχρι τη δεκαετία του 1980.

«Αυτή η χρονιά άλλαξε για πάντα τη ζωή μιας σπουδαίας, ευαίσθητης γυναίκας, της προγιαγιάς μου, Nazylkhan. Η ζωή της δεν ήταν ποτέ η ίδια», είπε η Jamaladinova που γεννήθηκε στο Κιργιστάν λίγο πριν τον διαγωνισμό.

Ωστόσο οι κανόνες του διαγωνισμού απαγορεύουν τα τραγούδια με πολιτικό περιεχόμενο και μήνυμα. Ο φετινός διαγωνισμός θα διεξαχθεί στη Στοκχόλμη τον Μάιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου