Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Eπιτέλους μετά από 10 μέρες άνοιξε και πάλι η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη!




Ξεκίνησε, πριν από λίγο, από την αστυνομία η επιχείρηση διάνοιξης της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, που είχαν αποκλείσει εδώ και αρκετές ημέρες οικονομικοί μετανάστες στους οποίους δεν επιτρεπόταν η διέλευση στην Βαρδάρσκα(Σκόπια), με προορισμό την κεντρική Ευρωπή.

Δυνάμεις των ΜΑΤ, απομακρύνουν τους μετανάστες, ενώ νωρίτερα είχαν κάνει το ίδιο με τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στην περιοχή.
Υπενθυμίζεται ότι από χθες ο συναρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, είχε προαναγγείλει την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ κάνοντας λόγο για «λελογισμένη βία». Χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μουζάλας είχε πει πως η κυβέρνηση δεν θέλει αιματοχυσία ούτε μία νέα «Ουγγαρία», αλλά η εκκαθάριση της Ειδομένης δεν πρόκειται να είναι «βόλτα στο δάσος για κολεγιόπαιδα».
Σημειώνεται ότι ο αποκλεισμός του σιδηροδρομικού δικτύου στην Ειδομένη από χιλιάδες πρόσφυγες, οι οποίοι ζητούν να περάσουν τα σύνορα με τα Σκόπια, που έχει εγκλωβίσει εκατοντάδες βαγόνια με εμπορευματοκιβώτια με προορισμό την Κεντρική Ευρώπη, με αποτέλεσμα πολλές μεγάλες εταιρίες να σκέφτονται ακόμα και την αποχώρηση από την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου