Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΝΟΥΣΗ


Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι αποκαλύψεις σχετικά με τις απειλές που δέχθηκε ο πρώην υπουργόςΓιάννης Πανούσης για τη ζωή του, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, κάνοντας παράλληλα λόγο για σχέσεις πολιτικών με τρομοκράτες.

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός -σύμφωνα με πληροφορίες- κατά την κατάθεση του στον Άρειο Πάγο κατέθεσε στοιχεία με συγκεκριμένα ονόματα πολιτικών και μη προσώπων που είτε εμπλέκονται στις απειλές που όπως καταγγέλλει δέχθηκε είτε ήταν γνωστές σε αυτούς. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, στα στοιχεία που κατέθεσε περιλαμβάνονταιαπομαγνητοφωνημένες συνομιλίες. Πληροφορίες εμφανίζουν τον κ. Πανούση να υποδεικνύει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ένα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος ως «έχοντες ευθέως σχέσεις» με τους κρατουμένους ως μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων.
Πρόκειται για στοιχεία που σύμφωνα με τον πρώην υπουργό γνωρίζει ο Αλέξης Τσίπρας καθώς, όπως δηλώνει ο κ. Πανούσης «είχα ενημερώσει σχετικά τον Διοικητή της ΕΥΠ». «Είναι η ώρα της Δικαιοσύνης αφού το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε να κάψει τα καρκινώματά του» λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Πλήθος ερωτημάτων
Σε κάθε περίπτωση, όμως, έχουν δημιουργηθεί ερωτήματα για τη χρονική περίοδο που «έσκασε» το θέμα, αλλά και για την πίεση του Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει ο κ. Πανούσης τα ονόματα στη Δικαιοσύνη. «Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τον Τσίπρα. Εγώ προσπάθησα να κρατήσω το θέμα σε πολιτικό επίπεδο, γι” αυτό και πήγα και σε συμβολαιογράφο όπου και παρέδωσα όλα τα στοιχεία. Εκείνος θέλει τη δημοσιότητα. Θα την έχει. Εκτιμώ ότι μόνο ένας λόγος δικαιολογεί αυτή τη στάση»δηλώνει στα Νέα ο πρώην υπουργός. Μάλιστα, όπως εκτιμά ο ίδιος, ο μόνος λόγος που ο πρωθυπουργός κράτησε αυτή τη στάση είναι «ότι αυτούς τους 2-3 θέλει να τους σεντράρει».

Η μάχη με τις συνιστώσες
Πολιτικοί αναλυτές, οι οποίοι είναι σε θέση να ερμηνεύσουν τα όσα συμβαίνουν στα παρασκήνια της Κουμουνδούρου, συνδέουν τις εξελίξεις και κυρίως τη χρονική περίοδο που «έσκασαν» με τη μάχη που δίνει ο κ. Τσίπρας με τις συνιστώσες εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Την περίοδο που ο κ. Πανούσης ήταν υπουργός οι βασικές συνιστώσες στο κόμμα ήταν η Αριστερή Πλατφόρμα (του Παναγιώτη Λαφαζάνη) και η κίνηση των «53». Δεδομένου ότι ο κ. Πανούσης με δηλώσεις του το μεσημέρι της Κυριακής στο ΒΗΜΑ FM αποκάλυψε ότι δεν υπάρχουν απειλές από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσχώρησαν στο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο κλήρος φαίνεται πως πέφτει στους «53». Έτσι, σύμφωνα με τους ίδιους πολιτικούς αναλυτές, φαίνεται ότι εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Τσίπρας αφού εξοβέλισε την Πλατφόρμα του κ. Λαφαζάνη ψάχνει τα βρει αφορμή για να τελειώσει και με τις υπόλοιπες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να δημιουρήσει ένα ενιαίο προσωποκεντρικό κόμμα, α-λα Ανδρέα Παπανδρέου. Οι ίδιοι μάλιστα πολιτικοί αναλυτές λένε ότι γι” αυτές του τις κινήσεις έχει τη σύμφωνη γνώμη -αν όχι την προτροπή- από το εξωτερικό καθώς δέχεται ήδη ασφυκτικές πιέσεις να προσχωρήσει στο Σοσιαλιστικό Ευρωπαϊκό κόμμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομα του Γιάννη Πανούση ήταν casus belli για τους «53» κατά τη διάρκεια διαμόρφωσης του κυβερνητικού σχήματος μετά τις τελευταίες εκλογές. Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Πανούση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οι δύο πλευρές είχαν «συγκρουστεί» πολλές φορές, με τους «53» να αντιδρούν σε αποφάσεις του πρώην υπουργού και τον κ. Πανούση να τους απαντάει με άρθρα του σε πολύ υψηλούς τόνους.

Ποιοι είναι οι «53»
Η κίνηση των «53» έχει εξελιχθεί πλέον ως τη μόνη συνιστώσα εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε αυτή συμμετείχαν ο Τάσος Κορωνάκης αλλά και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ράνια Σβίγκου.
Παρακάτω μπορείτε διαβάσετε ποια είναι η αρχική λίστα των «53», από τους οποίους ωστόσο κάποιοι έχουν αποχωρήσει:
1. Αγαθοπούλου Ειρήνη,
2. Αγγελοπούλου Ελθήνα,
3. Αθανασίου Κώστας,
4. Αθανίτη Όλγα,
5. Αλμπάνης Γιάννης,
6. Βωβός Παναγιώτης,
7. Διώτη Ηρώ,
8. Δρίτσας Θοδωρής,
9. Ζαχαριάς Κώστας,
10. Θεοδωράτου Κατερίνα,
11. Καλκανδής Πέτρος,
12. Καραγιαννίδης Χρήστος,
13. Καραγιώργος Βαγγέλης,
14. Κατριβάνου Βασιλική,
15. Κατσινοπούλου Ειρήνη,
16. Κερσανίδης Στράτος,
17. Κιτσαντά Λίτσα,
18. Κνήτου Κατερίνα,
19. Κορωνάκης Τάσος,
20. Κουρεμπές Φάνης,
21. Κουτσοθοδωρής Θοδωρής,
22. Κυπριανίδου Ερμίνα,
23. Κυρίτσης Γιώργος,
24. Κωνσταντάτος Χάρης,
25. Λάμπρου Πάνος,
26. Λάσκος Χρήστος,
27. Μαντάς Χρήστος,
28. Μαρματάκης Κώστας,
29. Ματσούκα Χαρά,
30. Μπαλαούρας Μάκης,
31. Μπαρσέφσκι Μάνια,
32. Μπένος Αλέξης,
33. Νικολάου Νάγια,
34. Νοτοπούλου Κατερίνα,
35. Παπαδάτος Δημοσθένης,
36. Παπαδόπουλος Χριστόφορος,
37. Ρήγος Άλκης,
38. Σαπουνά Αγγέλικα,
39. Σαμανίδης Νίκος,
40. Σαρρής Μανώλης,
41. Σβίγκου Ράνια,
42. Σταματάκη Ελένη,
43. Σταμπουλή Αφροδίτη,
44. Στασινός Στάθης,
45. Τζήκα Δανάη,
46. Τσακαλώτος Ευκλείδης,
47. Τσιγώνιας Νίκος,
48. Τσίτσοβιτς Τόνια,
49. Υδραίος Μιχάλης,
50. Φωτίου Θεανώ,
51. Χαρίτσης Αλέξανδρος,
52. Χονδρός Γιώργος,
53. Χριστοδουλοπούλου Τασία .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου