Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

O EΡΝΤΟΓΑΝ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ!


Η Τουρκία βυθίζεται σε μια τρομακτική ανασφάλεια μετά από την διπλή βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα. Τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου αποτυπώνουν με εκκωφαντικό τρόπο τον τρόμο που επικρατεί στην γειτονική χώρα. Θεωρούν τον Ερντογάν τόσο αδίστακτο ώστε δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ακόμη και να οδηγήσει τη χώρα σε πόλεμο!

Η Today’s Zaman δημοσιεύει πληροφορία σύμφωνα με την οποία γνωστός εικονικός χρήστης Twitter, με το όνομα Fuat Avni, για τον οποίο εικάζεται ότι έχει πρόσβαση στον εσωτερικό κύκλο του Προέδρου Ερντογάν, έγραψε την Κυριακή ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ερντογάν σκοπεύει να σύρει την Τουρκία σε πόλεμο προκειμένου να πάρει υπό τον έλεγχό του τη χώρα. Ο Avni ισχυρίστηκε ότι ο Ερντογάν σκέφτεται ακόμα και να καταρρίψει ένα ρωσικό αεροσκάφος προκειμένου να εξασφαλίσει ότι η Τουρκία θα εμπλακεί σε ένα πόλεμο με τη Ρωσία στη Συρία. Φήμη για κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους υπήρξε το προηγούμενο Σάββατο.


Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες:

Η Zaman καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση επέβαλε ένα ειδησεογραφικό blackout μόλις ήρθε στο φως η σχέση του «Ισλαμικού Κράτους» με την επίθεση, όπως ακριβώς έκανε στις επιθέσεις στο Ντιάρμπακιρ και στο Σουρούτς.

Η Cumhuriyet εκτιμά ότι η κυβέρνηση αποφεύγει να κατηγορήσει ανοιχτά το ΙΚ υπό τον φόβο άλλων επιθέσεων. Όπως φαίνεται η Άγκυρα φοβάται ότι το ΙΚ θα ενεργοποιήσει τους πυρήνες του που υπάρχουν στην Τουρκία.

Η Aksam υπό τον τίτλο: «Αιμοσταγής συμμαχία», γράφει ότι η μυστική αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι την επίθεση οργάνωσε η μυστική υπηρεσία της Συρίας και εκτελέστηκε από το ΙΚ και το ΡΚΚ. Η εφημερίδα θεωρεί ότι το «τρίγωνο» ΙΚ, ΡKK και Μυστική Υπηρεσία της Συρίας έχουν ως στόχο την πρόκληση χάους στην Τουρκία πριν από τις εκλογές.

Η Star συσχετίζει την επίθεση στην Άγκυρα με τις επιθέσεις στο Ντιάρμπακιρ και στο Σουρούτς και θεωρεί ότι αποτελούν μέρος της προσπάθειας δημιουργίας ενός κράτους στη Συρία που θα έχει ως βάση το Κομπάνι και θα ελέγχεται από το ΡΚΚ. Η εφημερίδα επικαλείται αναφορές της ΜΙΤ που θέλουν το ΡΚΚ να έχει συνάψει μυστική συμφωνία με το ΙΚ με την στήριξη των ΗΠΑ για την δημιουργία του εν λόγω κράτους. ΙΚ, ΡΚΚ και DHKP-C που χαίρουν της στήριξης του καθεστώτος Άσαντ έχουν βάλει στο στόχαστρο την Τουρκία που στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά τους, γράφει η εφημερίδα η οποία προσθέτει ότι «η «παράλληλη δομή» και τα ΜΜΕ που υποστηρίζουν την τρομοκρατία προσχώρησαν σε αυτή τη βρώμικη συμμαχία». Η εφημερίδα θεωρεί στόχος είναι να μειωθεί η επιρροή της Τουρκίας στη Συρία, να αυξηθεί η δημοτικότητα του HDP και να αποδυναμωθεί η Τουρκία.

Η Daily Sabah χαρακτηρίζει την επίθεση ως «την 11ης Σεπτεμβρίου της Τουρκίας» και θεωρεί ως κύριο υπεύθυνο το ΡΚΚ το οποίο «επιθυμεί να δώσει μια ανάσα ζωής στο HDP , του οποίου τα ποσοστά μειώνονται, πριν τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου».

Η Sabah γράφει ότι ο στόχος της επίθεσης ήταν η απομόνωση της Τουρκίας και η αύξηση της στήριξης στα κόμματα της αντιπολίτευσης καθώς και η αποτροπή μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης ΑΚΡ.

Η Sozcu παραθέτει τις 7 τραγωδίες που συνέβησαν κατά τη διάρκεια των 13 χρόνων διακυβέρνησης ΑΚΡ:
 57 άτομα σκοτώθηκαν σε διπλή επίθεση από εξτρεμιστές στην Κων/πολη.
 41 άτομα βρήκαν το θάνατο από εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στη Σακάρια τον Ιούλιο του 2004
 31 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε πλημμύρα στην Κων/πολη τον Αύγουστο 2009
 30 ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή του σε έκρηξη στο Ζονγκουλντάκ το Μάϊο 2010
 52 άτομα σκοτώθηκαν σε επίθεση με παγιδευμένα αυτοκίνητα του ΙΚ στο Ρεϋχανλί το Μάιο του 2013
 301 ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν σε ατύχημα στη Σόμα το Μάιο του 2014
 34 άτομα σκοτώθηκαν σε επίθεση του ΙΚ στο Σουρούτς τον Ιούλιο 2015

Η Hurriyet Daily News δημοσιεύει τα αποτελέσματα διαδικτυακής έρευνας της ιστοσελίδας Poltio η οποία δείχνει ότι το 76% των ερωτηθέντων θεωρεί υπήρξε αμέλεια από τις κρατικές αρχές ενώ το 82% θεωρεί ότι ο Υπουργός Εσωτερικών θα πρέπει να παραιτηθεί. Στην ερώτηση αν η επίθεση του Σαββάτου θα επηρεάσει την συμμετοχή τους σε προεκλογικές εκστρατείες, το 45% δήλωσε ότι δεν έχει παρευρεθεί ποτέ σε προεκλογική συγκέντρωση και ούτε πρόκειται, το 8% ότι θα απέχει για λίγο διάστημα, το 11% ότι θα παρευρεθεί με προσοχή και το 36% δήλωσε ότι τέτοιες επιθέσεις δεν τους φοβίζουν και ότι θα παρευρεθεί σίγουρα. Το 96% θεωρεί ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται η ίδια δύναμη/δυνάμεις που ευθύνεται για τις επιθέσεις στο Ντιάρμπακιρ και στο Σουρούτς. onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου