Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Η ΡΩΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ISIS


Poutin
Σφοδροί είναι οι βομβαρδισμοί της ρωσικής αεροπορίας στη Συρία. Μετά το «πράσινο φως» που έδωσε το ρωσικό κοινοβούλιο για την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία και αφού είχε προηγηθεί τηλεφώνημα τουΆσαντ προς τον Πούτιν, οι αεροπορικές επιδρομές των ρωσικών δυνάμεων ξεκίνησαν.

Πριν από λίγο η ρωσική αεροπορία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τους στόχους που χτυπούν τα ρωσικάμαχητικά. Σημειώνεται ότι η ρωσική επέμβαση έχει προκαλέσει δυσφορία στους Δυτικούς, με τους Ρώσους να προειδοποιούν ότι δεν θα δεχθούν παρέμβαση στην αποστολή τους από κανέναν.
Ωστόσο, υπάρχουν και καταγγελίες για θανάτους αμάχων στη πόλη Χομς από τους βομβαρδισμούς.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης της Ρωσίας, Ιγκορ Κονασένκοφ, δήλωσε σε ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων πως ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις, οχήματα, και αποθήκες που η Ρωσία «εκτιμά ότι ανήκουν σε μαχητές του Ισλαμικού Κράτους».
Την ίδια ώρα, Ρώσος αξιωματούχος, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρντμεντ, κάλεσε τις ΗΠΑ να αποφύγουν τις πτήσεις στον εναέριο χώρο της Συρίας κατά τη διάρκεια της ρωσικής αποστολής, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό.
Η Ουάσιγκτον, ωστόσο, επισημαίνει πως η Ρωσία δε στοχεύει σε θέσεις τζιχαντιστών! Με την οσμή του διπλωματικού επεισοδίου να ξεκινά να αναδύεται, Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας στο Reuters τόνισε πως προς το παρόν οι ρωσικές επιδρομές δεν έχουν πλήξει θέσεις του Ισλαμικού Κράτους.
Ο αξιωματούχος διευκρίνισε πως τα αεροσκάφη εξαπολύουν επιθέσεις σε περιοχές κοντά στη Χομς και σε άλλες περιοχές της Συρίας, χωρίς ωστόσο να έχουν φέρει κάποιο αποτέλεσμα στη μάχη κατά των τζιχαντιστών.
Παράλληλα, γαλλικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters ότι τα ρωσικά αεροσκάφη έχουν πλήξει θέσεις Σύρων που ανήκουν στην αντιπολίτευση.
Σύμφωνα με πρώην αξιωματούχο του συριακού στρατού οι ρωσικές επιδρομές έχουν πλήξει περιοχές που ζουν αντιφρονούντες της συριακής κυβέρνησης, εκ των οποίων οκτώ έχουν τραυματιστεί. «Στα βόρεια της Χομς δεν υπάρχει παρουσία του ΙΚ και βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού», δήλωσε ο ταγματάρχης Τζαμίλ αλ-Σάλεχ στο Reuters.
Παρ’όλα αυτά, εκπρόσωπος των δυνάμεων ασφαλείας στη Συρία μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο δήλωσε πως τα ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν τις περιοχές Ταλμπισέχ στη Χομς, Ραστάν στη Χάμα, Καφρ Ζέιτα, Γκμαμ στην Λαττάκεια και Ντέιρ Χάνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου