Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Στους 97 οι νεκροί της διπλής βομβιστικής επίθεσης στην Άγκυρα





 Στους 97 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών στη διπλή βομβιστική επίθεση που συγκλόνισε την Άγκυρα, γνωστοποίησε το βράδυ του Σαββάτου το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP). 
 Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Μεχμέτ Μουεζίνογλου έκανε λόγο για 86 νεκρούς και 186 τραυματίες, 28 εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση. 
 Η έκρηξη σημειώθηκε έξω από τον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό της τουρκικής πρωτεύουσας, όπου κόσμος είχε συγκεντρωθεί για να πραγματοποιήσει πορεία υπέρ της ειρήνης, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. 

 Κάλεσμα για την πορεία είχαν απευθύνει συνδικάτα και πολιτικά κόμματα της αριστεράς καθώς και το μεγαλύτερο φιλοκουρδικό κόμμα στη χώρα, το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP). 
 «Ακούσαμε μια μεγάλη και μια μικρή έκρηξη και επικράτησε πανικός. Στη συνέχεια είδαμε πτώματα να κείτονται στην πλατεία του σταθμού. Μια διαδήλωση υπέρ της ειρήνης μετατράπηκε σε σφαγή. Δεν μπορώ να το καταλάβω», είπε ο 52χρονος Αχμέτ Ονέν που έφευγε από το σημείο μαζί με τη σύζυγό του. 
 «Άκουσα πρώτα μια μεγάλη έκρηξη και προσπάθησα να καλυφθώ καθώς έσπασαν τα τζάμια στα παράθυρα. Αμέσως μετά ακολούθησε και δεύτερη έκρηξη» ανέφερε ο 37χρονος Σερντάρ, πωλητής εφημερίδων, που εκείνη την ώρα εργαζόταν στον σταθμό. «Ακούστηκαν κραυγές και κλάματα και έμεινα για λίγο κρυμμένος κάτω από τις εφημερίδες. Μύριζε καμένη σάρκα», περιέγραψε. 
 Η διπλή αυτή έκρηξη σημειώνεται σχεδόν τρεις μήνες μετά την επίθεση αυτοκτονίας, που οι αρχές απέδωσαν στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, από την οποία 32 υποστηρικτές του κουρδικού ζητήματος έχασαν τη ζωή τους. 

http://www.msn.com/el-gr/news/world/%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-97-%CE%BF%CE%B9-%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%AF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CE%B2%CE%BF%CE%BC%CE%B2%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B1/ar-AAfjyFb?li=AAaiBsP&ocid=UP97DHP&fullscreen=true#image=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου