Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Άρχισαν οι προκλήσεις των Τσάμηδων - Θέλουν την μισή Ν.Ήπειρο και...αντιπρόεδρο στη Βουλή!


Άρχισαν τις προκλήσεις οι "εγκληματίες πολεμου" Τσάμηδες ζητώντας την μισή Ν.Ήπειρο και...την ανάδειξη Τσάμη αντιπροέδρου στην ελληνική Βουλή!

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό σταθμό Ora News, ο πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων PDIU, Σπετίμ Ιντρίζι, αμέσως μετά την εκλογή του στο αξίωμα του αντιπροέδρου της Βουλής απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς αισθάνεται τώρα μετά την εκλογή του ανέφερε τα ακόλουθα:


«Αισθάνομαι προνομιούχος για το αξίωμα, είναι μια θετική εκτίμηση που γίνεται στο κόμμα PDIU, στους ψηφοφόρους μας, αλλά και στην υπόθεση, την οποία το κόμμα μας εκπροσωπεί. Είμαι πεπεισμένος ότι όταν οι αλβανοί της τσαμουριάς στην Ελλάδα θα κερδίσουν τα δικαιώματά τους, σύντομα θα έχουμε και τσάμη αντιπρόεδρο στην Βουλή της Ελλάδος».

Την αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η δήλωση του γ' αντιπροέδρου του αλβανικού κοινοβουλίου, ο οποίος επαναφέρει το θέμα της "τσαμουριάς".

"Η επιλογή προσώπων που είναι φορείς αλυτρωτικών αντιλήψεων σε υψηλά αξιώματα δεν προάγει την φιλία και τη συνεργασία", σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας σχολίασε
την εκλογή και τις χθεσινές δηλώσεις του νέου γ' αντιπροέδρου του αλβανικού Κοινοβουλίου, Σπετίμ Ιντρίζι:

«Η επιλογή προσώπων, που είναι φορείς αλυτρωτικών αντιλήψεων και συνδέονται άμεσα με το αποκρουστικό φασιστικό και ναζιστικό παρελθόν της Ευρώπης, σε υψηλές θέσεις στα ανώτατα θεσμικά όργανα του κράτους δεν προάγει την φιλία, τη συνεργασία, τη σταθερότητα και τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ούτε, βεβαίως, συμβάλλει στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας».

Το ζήτημα είναι ότι ο "σοσιαλιστής" Ε.Ράμα έχει προκύψει όχι μόνο ακραίος εθνικιστής αλλά και φανατικός με την δημιουργία της "Μεγάλης Αλβανίας".

Μόλις προ δύο μηνών είχε μιλησει για την ένωση Κοσόβου και Αλβανίας, και μόλις προ δύο εβδομάδων συνέβησαν τα αματηρά γεγονότα του Κουμάνοβο στα Σκόπια με αλβανόφωνους εισβολείς.

Είναι γεγονός ότι τίποτε απ'όλα αυτά δεν έγινε τυχαία, και η ελληνική πλευρά θα πρέπει να επαγρυπνεί. Κάποιοι σχεδιάζουν την "Μεγάλη Αλβανία" και βάζουν "φωτιές" προκειμένου να μην σχηματιστεί ορθόδοξος άξονας και να μην περάσει το ρωσικό φυσικό αέριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου