Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Πανούσης: «Αντιεξουσιαστές, συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και οργανωμένο έγκλημα θέλουν να με διώξουν»

 
                       
    Τη δική του ερμηνεία για τα «δίκτυα» που απεργάζονταν την απομάκρυνσή του από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δίνει σήμερα ο ίδιος ο υπουργός κ. Γιάννης Πανούσης.
    Σε άρθρο του στην ιστοσελίδα «Ανοικτό Παράθυρο» (http://www.anoixtoparathyro.gr), ο κ. Πανούσης αναφέρει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: «Οι αντιεξουσιαστές, συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη του οργανωμένου εγκλήματος και δίκτυα μυστικών υπηρεσιών συμφωνούν σ’ ένα σημείο: πρέπει να με διώξει ο Τσίπρας μέχρι το καλοκαίρι. Παράξενο; Όχι τόσο».

    Η σοβαρότατη αυτή αναφορά - καταγγελία του κ. Πανούση, έρχεται ως συνέχεια των αποκαλύψεων για διασυνδέσεις δουλεμπόρων με επίορκους αξιωματούχους ΕΛ.ΑΣ., Ε.Υ.Π. και Λιμενικού. Συγκεκριμένα, κεντρικό ρόλο στο εν λόγω κύκλωμα φέρεται να διαδραματίζει πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο, σύμφωνα με δημοσιεύματα είχε γίνει το 2007 πρόταση να κατέβει υποψήφιος στη Β΄ Περιφέρεια Πειραιά. Ο πολιτευτής είναι 66 ετών, έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για κλοπές και σήμερα εμφανίζεται να συμμετέχει σε πρωτοβουλίες για τα δικαιώματα των κρατουμένων.
    Το διάστημα της κράτησής του είχε προχωρήσει σε απεργία πείνας προσελκύοντας το ενδιαφέρον πολιτευτών, τότε, του ΣΥΡΙΖΑ και νυν υπουργών της Κυβέρνησης. Επερώτηση για την υπόθεσή του είχε καταθέσει το 2008 ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Παιδείας κ. Τ. Κουράκης. Οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. έχουν καταγράψει τηλεφωνικές συνομιλίες του με αξιωματικό της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, ο οποίος φέρεται να προέβαινε σε αποφυλακίσεις παράτυπων μεταναστών καθ’ υπόδειξη δουλεμπόρων. Στις επίμαχες συνομιλίες φέρονται να προωθούσαν την αποπομπή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γ. Πανούση θεωρώντας τον εμπόδιο στη δράση τους και ταυτόχρονα να μετείχαν σε παρασκηνιακές ζυμώσεις ώστε στις τακτικές κρίσεις του Μαρτίου να τοποθετούνταν πρόσωπα της αρεσκείας τους σε κρίσιμα πόστα. Επικαλούνταν γνωριμία τους με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος θα αναλάμβανε να υλοποιήσει τις επιλογές τους.
    Στο ίδιο κείμενο ο κ. Πανούσης αναφέρει ακόμα ότι «οι τομές δεν γίνονται με “αριστερίστικα” γιουρούσια»: «Θέλει χρόνο και τρόπο η αλλαγή συνειδήσεων και στάσεων. Ούτε μόνον ο νόμος, ούτε οι υπουργικές διαταγές, ούτε βέβαια η βία των «άλλων» συμβάλλουν ώστε η αριστερή διακυβέρνηση να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας και να κατοχυρώσει τις ελευθερίες και τα δικαιώματα».

    πηγή: καθημερινη

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου