Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει χωρίς συμφωνία


Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά το Brussels Group

Τον δρόμο της επιστροφής παίρνει η αποστολή της Ελλάδας στο Brussels Group καθώς οι συνομιλίες ολοκληρώθηκαν, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι δεν υπάρχει συμφωνία στη λίστα των μέτρων.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι το κλίμα είναι θετικό και δεν αποκλείουν να υπάρξει τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group αύριο ή ακόμα και του Eurogroup, σημειώνοντας ότι ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτε.

Την εξειδίκευση των μεταρρυθμίσεων θα αναλάβουν τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επικαλείται αξιωματούχος από την κυβερνητική πλευρά και σημειώνει πως οι Έλληνες φεύγουν χωρίς συμφωνία και οι συζητήσεις με το Brussels Group μπορεί να συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Reuters πηγή κοντά στις συνομιλίες, είπε ότι η διακοπή των διαπραγματεύσεων δεν είναι ένα σημάδι της ρήξης, αλλά μια ένδειξη ότι οι συζητήσις προχωρούν με αργούς ρυθμούς.

Ανάλογη είναι και η δήλωση από πλευράς Κομισιόν, ότι οι συζητήσεις ολοκληρώθηκαν χωρίς συμφωνία.

Από την Αθήνα αναχωρούν στο μεταξύ αύριο Τετάρτη τα τεχνικά κλιμάκια των ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ λόγω του καθολικού Πάσχα. Σύμφωνα με πληροφορίες το χρονοδιάγραμμά τους είναι να επιστρέψουν την Μεγάλη Τρίτη στην Αθήνα.

Έως τώρα οι συζητήσεις ανάμεσα στις ελληνικές Αρχές και τους εκπροσώπους των δανειστών ήταν παραγωγικές, δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επισημαίνοντας ότι μία πρώτη καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα αύριο στην ομάδα εργασίας της ευρωζώνης (Euro Working Group) που θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος Μίνα Αντρέεβα δήλωσε ότι οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των εκπροσώπων των δανειστών συνεχίζονται από την Παρασκευή σε εποικοδομητικό κλίμα και θα πρέπει να συνεχιστούν. Όπως είπε, στόχος είναι οι συζητήσεις να καταλήξουν σε έναν «αξιόπιστο και ολοκληρωμένη κατάλογο μεταρρυθμίσεων».

Η Μ. Αντρέεβα ανέφερε ότι δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία όσον αφορά τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων και υπενθύμισε ότι το Euro Working Group που θα συνεδριάσει αύριο, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα αποτιμήσει την έως τώρα εξέλιξη των συζητήσεων.
 
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου