Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΥΡΗΞΗ ΤΗΣ ΑΟΖ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΚΑΙ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Άρθρο του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου

 (Που δεν ανέχεται τις υποκριτικές φωνές και τα τσιρίγματα των
ενόχων της ΝΔ-ΠΑΣΟΚοκρατίας, συμπεριλαμβανομένου και του ΚΙΔΗΣΟ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ)
Η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων (πετρέλαιο και φυσικό αέριο ) είναι υποχρέωση της Ελληνικής Κυβέρνησης και πολύ σωστά ο Πάνος Καμμένος είπε:
«Είναι αντιληπτό, ότι αν προχωρήσουμε σε μια συνεκμετάλλευση του φυσικού αερίου και του πετρελαίου με ποσοστό 70%-30%, αυτό θα οδηγήσει σε μια γραμμή χρηματοδότησης που θα μας απαλλάξει από πολλά προβλήματα».
Το ποσοστό που ανέφερε είναι περίπου το ίδιο, 66% έναντι 34%, με αυτό που υπολόγιζε ο Μανιάτης και η Κυβέρνηση Σαμαρά για τα οφέλη μας από την παραχώρηση των κοιτασμάτων του Ιονίου.
Δείτε τι ισχυριζόταν.
Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, το 2014 για ανακτήσιμα αποθέματα 100 εκατ. Βαρελιών στον Πατραϊκό και με συνολική αξία του αντληθέντος πετρελαίου στα 9 δισ. δολάρια, τα έσοδα του Δημοσίου υπολογίζονται σε 6 δισ. ευρώ ή, αλλιώς, στο 66% της αξίας του πετρελαίου. Επομένως κάθε κριτική, είναι αβάσιμος και κακόβουλη, σε αυτό το ζήτημα. Να υπενθυμίσω ότι η πρόταση για έκδοση ομολόγων με ρήτρα υδρογονανθράκων, έχει ειπωθεί στην Βουλή από τον Πάνο Καμμένο και περιλαμβάνεται στο κυβερνητικό πρόγραμμα των ΑΝΕΛ: «Ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και τιτλοποίηση των μελλοντικών εσόδων από την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου (πετρελαίου και φυσικού αερίου)».
 Η ΑΟΖ ανακηρύσσεται μονομερώς, με την κατάθεση των συντεταγμένων στον ΟΗΕ. Ακολουθεί άμεσα νόμος του Ελληνικού κράτους που ψηφίζεται από την Ελληνική Βουλή και περιγράφει την ελληνική ΑΟΖ.
Η οριοθέτηση γίνεται μετέπειτα, με διμερείς διακρατικές συμφωνίες και όποιος διαφωνεί, προσφεύγει στο ειδικό δικαστήριο του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας στο Αμβούργο. Έφτασε η ώρα για την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας και είναι μονόδρομος αυτή η κίνηση. Όσον αφορά το, αν θα είναι οι ΗΠΑ ο εταίρος που θα αναλάβει την άντληση των υδρογονανθράκων, αυτό είναι πασιφανές καθώς το σύνολο των εταιρειών είναι αμερικανικών συμφερόντων και τεχνολογίας.
 Η Ρωσία αν της δοθεί ένα καλό κοίτασμα στο Αιγαίο, θα αναλάμβανε ευχαρίστως να το υπερασπιστεί από την Τουρκική βουλιμία. Οπότε θα ήθελα να απευθυνθώ στους χαμέρποντες, καθολικώς διαμαρτυρομένους και ανορθοδόξως βουληθέντες, να σταματήσουν να ανησυχούν. Ο σκουπιδοτενεκές της Ιστορίας δεν τους χωράει και οι χώροι υγειονομικής ταφής, δεν τους δέχονται, ως τοξικά απόβλητα. Αρκετά πηγαίνετε στον αγύριστο. Δεν σας αξίζει πολιτική απάντηση. Σας πρέπει μόνο κάθαρση και περιφρόνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου