Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΛΑΜΠΟΓΥΑΛΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ!





 ΕΚΑΙΓΑΝ, ΕΣΠΑΓΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΞΗΛΩΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΑΛΩΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!
Βομβαρδισμένο τοπίο θύμιζε σήμερα το πρωί το κέντρο της Αθήνας μετά τη χθεσινοβραδινή επιδρομή κουκουλοφόρων, οι οποιοι μετά από πορεία διαμαρτυρίας από το Μοναστηράκι στο Σύνταγμα άρχισαν να καταστρέφουν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.
Οι περίπου χίλιοι αντιεξουσιαστές που ζητούσαν την αποφυλάκιση κρατουμένων για υποθέσεις τρομοκρατίας, φτάνοντας στην πλατεία Συντάγματος διασπάστηκαν και ένα μεγάλο μέρος κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια.

Εκεί ξεκίνησε η καταστροφή. Οι κουκουλοφόροι άρχισαν να βάζουν φωτιές σε κάδους, ενώ έκαψαν και δύο αυτοκίνητα στην Στουρνάρη και στην συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Χαριλάου Τρικούπη. Στην συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων οι άγνωστοι έσπασαν και ένα τρόλεϊ, αφού ανάγκασαν τους επιβάτες και τον οδηγό να κατέβουν. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Πολυτεχνείο, έστησαν οδοφράγματα στη Στουρνάρη και γκρέμισαν τις σκαλωσιές που είχαν στηθεί για να καθαριστεί το κτήριο από το ασπρόμαυρο γκάφιτι.






Καθόλη τη διάρκεια των επεισοδίων η αστυνομία βρισκόταν πολύ κοντά στους αναρχικούς, χωρίς όμως να επεμβαίνει σε καμία περίπτωση. Ακόμη και όταν ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε στα ΜΑΤ, εκείνοι δεν αντέδρασαν, αφήνοντας τους να συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο απέναντι στις περιουσίες των πολιτών.







Καταστροφές στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, καταγγελία από το κόμμα

Στο έλεος των κουκουλοφόρων βρέθηκαν και τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη: Οι δράστες έσπασαν πιθανότατα με βαριοπούλες τις θωρακισμένες πόρτες και εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ, ενώ σύμφωνα με τον βουλευτή του κόμματος Γιάννη Κουτσούκο κινδύνευσαν και ανθρώπινες ζωές.





Ο κ. Κουτσούκος έκανε παρέμβαση στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ανρθωπιστική κρίση, περιγράφοντας την επίθεση και επισημαίνοντας ότι το ίδιο είχε γίνει προ 20ημέρου: «Εκμεταλλεύομαι τη ζωντανή διαδικασία του διαλόγου για να καταγγείλω το γεγονός ότι πριν λίγη ώρα, περίπου 25 άτομα από την περιοχή των Εξαρχείων, το γνωστό χώρο, επιτέθηκαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και με ειδικά εργαλεία έσπασαν τις θωρακισμένες πόρτες, εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές. Το γεγονός αυτό έχει επαναληφθεί πριν 20 μέρες περίπου και το ΠΑΣΟΚ έστειλε επιστολή τότε στον κ. Πανούση για να μην αποσύρει τη φύλαξη των γραφείων μας, τα οποία ως γνωστόν είναι στη Χαριλάου Τρικούπη και έχουν δεχτεί πολλές επιθέσεις στο παρελθόν. Δεν θέλω να δώσω άλλες προεκτάσεις στο γεγονός, αλλά δράττομαι της ευκαιρίας ότι στο νομοσχέδιο αυτό είναι παρών ο προϊστάμενος Υπουργός του Αναπληρωτή, ο κ. Βούτσης για να θέσω το θέμα και να καλέσω την κυβέρνηση να πάρει τα απαραίτητα μέτρα. Δεν είναι δυνατόν να βρισκόμαστε αντιμέτωποι αυτών των επιθέσεων συνεχώς. Να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και να κωφεύει ο αρμόδιος Υπουργός», κατέληξε.






protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου