Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ: Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΗΤΑΝ ΑΓΑΘΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΝ ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ ΑΤΟΜΑ...




Στόχος κακόβουλων μηνυμάτων γίνεται το τελευταίο διάστημα ο Σύλλογος Κρητών Φοιτητών Ιωαννίνων, με αφορμή τη συνέχιση των προγραμματισμένων εκδηλώσεών του.

Σε μήνυμά της, η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Τσαγκαράκη υπογραμμίζει ότι ο Σύλλογος συμπαρίσταται στην οικογένεια του αγνοούμενου Βαγγέλη, ενώ ταυτόχρονα εξηγεί ότι "το γεγονός ότι είμαστε μέλη του κρητικού συλλόγου δεν σημαίνει ότι συμμεριζόμαστε και υποστηρίζουμε τις συμπεριφορές των κρητικών φίλων του Βαγγέλη".

Στην ίδια ανακοίνωση η φοιτήτρια αναφέρει: "Είμαστε κοντά στην οικογένεια του Βαγγέλη και οι
ίδιοι το γνωρίζουν πολύ καλά. Και όσον αφορά τις δράσεις του συλλόγου μας, καλώς ή κακώς πρέπει να συνεχιστούν. Σκοπός μας είναι η διάδοση της κρητικής παράδοσης. Έχουμε ακυρώσει και το ετήσιο κρητικό γλέντι και όλες τις κρητικές βραδιές που διοργανώνονταν κάθε μήνα. Δεν μπορούμε όμως να κλείσουμε τελείως το σύλλογο ούτε να σταματήσουμε κάποιες συγκεκριμένες διαδικασίες.Προσπαθούμε για την ομαλή λειτουργία του και παράλληλα με σεβασμό απέναντι στην οικογένεια του Βαγγέλη. Πρωτού λοιπόν κρίνετε τη στάση του συλλόγου μας καθώς και τις δράσεις του, σας καλώ πρώτα να αναλογιστείτε το σκοπό ενός συλλόγου".


Τι λέει 20χρονος φίλος του νεαρού αγνοούμενου φοιτητή

«Ο Βαγγέλης είναι πολύ ευαίσθητο παιδί. Φανταστείτε ότι ο πατέρας του είχε πατήσει κατά λάθος ένα πρόβατο και ο Βαγγέλης έκλαιγε δύο ημέρες» λέει στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» κολλητός φίλος του αγνοούμενου, ο οποίος επίσης σπουδάζει στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Ο ίδιος έχει κληθεί τρεις φορές στην Αστυνομία. Τις δύο πρώτες φορές μίλησαν σε προφορικό επίπεδο, την τρίτη έδωσε έγγραφη κατάθεση. «Με το Βαγγέλη κάναμε πολλή παρέα. Έχω γνωρίσει και τους γονείς του, οι οποίοι είναι εξαίρετοι. Όμως, ακόμα και σε μένα δεν ανοιγόταν για τα προσωπικά του θέματα. Την τελευταία εβδομάδα πριν από την εξαφάνιση ο Βαγγέλης ήταν απόλυτα φυσιολογικός. Δεν έδειχνε να τον απασχολεί κάτι. Την ημέρα της εξαφάνισης ήμασταν όλοι οι Κρητικοί στην τραπεζαρία. Ήμουν μαζί με τον Βαγγέλη. Φάγαμε φακές, κάναμε λίγη πλάκα με τους βαθμούς όλων και στην συνέχεια πήγαμε στα δωμάτια μας. Δεν ξέρω να έγινε κάτι».

Ο 20χρονος Κρητικός ελπίζει ότι ο Βαγγέλης είναι ζωντανός. «Αυτό εύχομαι. Να είναι καλά. Ο Βαγγέλης είναι πολύ καλό παιδί, ήπιων τόνων και πολύ θρήσκος. Έκανε συνέχεια τον σταυρό του. Αφού του λέγαμε ότι έπρεπε να γίνει παπάς. Δεν νευριάζει ποτέ του. Του αρέσει να ακούει μουσική, να βλέπει τηλεόραση και ήθελε πολύ να πηγαίνουμε για καφέ. Και στην στάση να μας έβλεπε και να του λέγαμε ότι πάμε για καφέ, ερχόταν αμέσως. Οι Κρητικοί ήμασταν πάντα όλοι μαζί».

Χαρακτηρίζει υπερβολές τα όσα έχουν ακουστεί για τα ακραία καψώνια σε βάρος του Βαγγέλη. «Πολλά από αυτά έχουν διογκωθεί. Δεν είναι όπως περιγράφονται τα πράγματα. Ο Βαγγέλης έκανε συ- νέχεια παρέα με τους Κρητικούς. Εμείς πρώτοι βγήκαμε και τον ψάχναμε τις πρώτες ημέρες της εξαφάνισης. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει συμβεί. Ελπίζω όμως να είναι καλά, να είναι σε κάποιο μοναστήρι που λένε. Εγώ έχω ήσυχη την συνείδηση μου. Αν κάποιοι ευθύνονται για την εξαφάνιση, να πληρώσουν».

Παραδέχεται ότι στην ...σκιά της μυστηριώδους εξαφάνισης του Βαγγέλη αλλά και των όσων ακούγονται για την Σχολή, το κλίμα είναι βαρύ. «Προσπαθούμε να συνεχίσουμε κανονικά τα μαθήματά μας, ελπίζοντας ότι σύντομα θα ακούσουμε ένα καλό νέο. Στον Βαγγέλη άρεσε πολύ η Γαλακτοκομική Σχολή, είχε γνώσεις και ήταν δημιουργικός όσο φοιτούσε».

Tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου