Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Πυροβολισμοί και καταδίωξη με τους τζιχαντιστές του Charlie Hebdo


 

Τους εντόπισαν στην περιοχή της Πικαρδίας που είχαν επικεντρωθεί οι έρευνες

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν αλλεπάλληλους πυροβολισμούς και καταδίωξη των δύο υπόπτων για το μακελειό στο Charlie Hebdo στην περιοχή της Πικαρδίας, στη βορειοδυτική Γαλλία, όπου έχουν επικεντρωθεί από χθες οι έρευνες των δυνάμεων ασφαλείας.

Το σημείο της συμπλοκής είναι σε αυτοκινητόδρομο κοντά σε αεροδρόμιο, ενώ σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα στο σημείο πριν από λίγο σημειώθηκε κλοπή οχήματος.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που επικαλούνται τα γαλλικά Μέσα κάνουν λόγο για όμηρο τον οποίο έχουν πιάσει οι δύο καταζητούμενοι τζιχαντιστές.

Οι γαλλικές αρχές έχουν δώσει σήμα και στην καταδίωξη σπεύδουν να συνδράμουν όλες οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή. Επτά ελικόπτερο συνδράμουν στην καταδίωξη των τζιχαντιστών ενώ οι γαλλικές αρχές απηύθυναν έκκληση σε όλους τους κατοίκους του Dammartin en Goele να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μη βγαίνουν στους δρόμους.




Πρωτοφανής κινητοποίηση με χιλιάδες αστυνομικούς και στρατό

Ειδικές ομάδες των γαλλικών ειδικών δυνάμεων και της αστυνομίας από χθες σάρωναν την περιοχή της Πικαρδίας και ερευνούσαν πόρτα πόρτα όλα τα σπίτια και τις αγροικίες, καθώς από το μεσημέρι της Πέμπτης, τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους οι γαλλικές Αρχές έδειχναν ότι οι δύο μακελάρηδες είχαν βρει καταφύγιο εκεί. Σύμφωνα με μαρτυρίες οι αδερφοί Κουασί φέρονται να θεάθηκαν στην ευρύτερη περιοχή.

Ειδικές ομάδες των γαλλικών ειδικών δυνάμεων σάρωναν και το γειτονικό δάσος, στο οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να έχουν βρει καταφύγιο οι δύο τζιχαντιστές και να περιμένουν μέχρι να καταλαγιάσουν οι έρευνες. Σε αυτές συνδράμουν και ελικόπτερα από αέρος.

Νωρίτερα, τα αδέρφια Κουασί είχαν θεαθεί σε πρατήριο καυσίμων, το οποίο επιχείρησαν να ληστέψουν, με τον ιδιοκτήτη να ειδοποιεί τις Αρχές αφού τους αναγνώρισε. Ο ίδιος ενημέρωσε τη γαλλική αστυνομία ότι οι δύο άνδρες ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ και εκτοξευτήρες ρουκατών. Μετά από άμεση κινητοποίηση λίγη ώρα αργότερα εντόπισαν το όχημά τους παρατημένο 80 χλμ από το Παρίσι. Σε αυτό βρέθηκαν δέκα βόμβες μολότοφ και δύο σημαίες του Ισλαμικού Κράτους.

«Αυτό καταδεικνύει από τη μια πλευρά τον ισλαμικό ριζοσπαστισμό τους και ότι προέβλεπαν ίσως να πραγματοποιήσουν και άλλες ενέργειες μ' αυτά τα κοκτέιλ μολότοφ», δήλωσε η πηγή αυτή. Κατά τη διαφυγή τους μετά την επίθεση, οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημά τους στο βορειοανατολικό Παρίσι, αφού συγκρούσθηκαν με άλλο όχημα.

Την ίδια ώρα οι γαλλικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και στο Παρίσι, καθώς εκτιμούν ότι τα αδέρφια Κουασί είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιήσουν και νέα επίθεση.

Στο Παρίσι οι Αρχές έχουν συλλάβει 9 άτομα από το περιβάλλον των δύο τζιχαντιστών.
 
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου