Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Προκαλεί ο γραφικός Μπόρις Τζόνσον: "Τα Μάρμαρα είναι εθνικός θησαυρός της Αγγλίας"!


Μόνο οργή μπορούν να προκαλέσουν οι δηλώσεις του δημάρχου του Λονδίνου Boris Johnson, ο οποίος σε άρθρο του στην Telegraph υποστήριξε ότι τα μάρμαρα του Παρθενώνα είναι Εθνικός Θησαυρός της Αγγλίας και όχι της Ελλάδας.

Σε ό,τι αφορά την απόφαση να μεταφερθούν στη Ρωσία για να εκτεθούν είπε ότι «αυτό δείχνει το Μεγαλείο της Βρετανίας». Δηλαδή ο δήμαρχος του Λονδίνου μας λέει , ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η χώρα του κάνει διεθνείς δημόσιες σχέσεις με… ξένα κόλυβα.

«Είναι να να αναρωτιέσαι πώς στο καλό συμφωνήσαμε να στείλουμε έναν από τους σημαντικότερους εθνικούς θησαυρούς εκτός συνόρων για πρώτη φορά μετά από δύο αιώνες και να στείλουμε το ανεκτίμητης αξίας αντικείμενο, από όλους του πιθανούς προορισμούς, στη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν», αναφέρει στο άρθρο του ο δήμαρχος του Λονδίνου.

Φυσικά δεν είναι να αναρρωτιέσαι γιατί, όπως εξηγεί ο Johnson αυτή η κίνηση δείχνει «το μεγαλείο της Βρετανίας»!



Όμως ο δήμαρχος του Λονδίνου, προχωρά ένα βήμα παραπέρα και εξηγεί ότι η πατρίδα του όχι μόνο είναι μεγαλειώδης αλλά και δεν συμπεριφέρεται ως σύγχρονη τυρρανία.

«Η απόφαση του Βρετανικού Μουσείου δεν έχει σχέση με την εξωτερική πολιτική της χώρας, αλλά η διοίκησή του δεν χρειάζεται την έγκριση της κυβέρνησης και αυτό δείχνει τη διαφορά μεταξύ Βρετανίας και άλλων χωρών του κόσμου, μεταξύ αυτών και η Ρωσία. Δεν έχουμε τυραννία».

Από τα πυρά του Johnson δεν γλίτωσε ούτε ο George Clooney, τον οποίο ειρωνεύεται για το λάθος του στην ονομασία του Παρθενώνα και υποστηρίζει ότι κάνει λάθος.

«Μπορείτε να φανταστείτε οποιαδήποτε άλλη χώρα στην οποία ένα εθνικό μουσείο θα λάμβανε μια τόσο πολιτικά φορτισμένη απόφαση χωρίς την συγκατάθεση της κυβέρνησης;

Η Ελλάδα; Η Ρωσία; Μην με κάνετε να γελάσω. Να, γιατί έχει λάθος ο George Clooney που ζητά την επαναφορά των Μαρμάρων στο ‘Πάνθεον’, όπως το ανέφερε . Να γιατί η κουκουβάγια της Παλλάδας θα πρέπει να συνεχίσει να στοιχειώνει το τετράγωνο του Bloomsbury



Είναι δικαίωμα του Βρετανικού Μουσείου να δανείσει το γλυπτό στη Ρωσία, κάτι που δείχνει επακριβώς γιατί τα Ελγίνεια Μάρμαρα ανήκουν και θα παραμείνουν στο Λονδίνο».
Αναφερόμενος στο θέμα του δανεισμού του γλυπτού του Παρθενώνα στην Ρωσία, ο δήμαρχος του Λονδίνου Boris Johnson άνοιξε τα χαρτιά του στην Telegraph φανερώνοντας τις προθέσεις της Αγγλίας στο συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ διατύπωσε και την προσωπική του γνώμη στο ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών. «Είναι να να αναρωτιέσαι πως στο καλό συμφωνήσαμε να στείλουμε έναν από τους σημαντικότερους εθνικούς θησαυρούς εκτός συνόρων για πρώτη φορά μετά από δύο αιώνες και να στείλουμε το ανεκτίμητης αξίας αντικείμενο, από όλους του πιθανούς προορισμούς, στη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν», αναφέρει μεταξύ άλλων ο άγγλος δήμαρχος, προσθέτοντας ότι αυτή η κίνηση δείχνει «το μεγαλείο της Βρετανίας».

«Η απόφαση του Βρετανικού Μουσείου δεν έχει σχέση με την εξωτερική πολιτική της χώρας, αλλά η διοίκησή του δεν χρειάζεται την έγκριση της κυβέρνησης και αυτό δείχνει τη διαφορά μεταξύ Βρετανίας και άλλων χωρών του κόσμου, μεταξύ αυτών και η Ρωσία.

Δεν έχουμε τυραννία», προσθέτει ο Johnson και καταλήγει: «Μπορείτε να φανταστείτε οποιαδήποτε άλλη χώρα στην οποία ένα εθνικό μουσείο θα λάμβανε μια τόσο πολιτικά φορτισμένη απόφαση χωρίς την συγκατάθεση της κυβέρνησης; Η Ελλάδα; Η Ρωσία; Μην με κάνετε να γελάσω.

Να, γιατί έχει λάθος ο George Clooney που ζητά την επαναφορά των Μαρμάρων στο ‘Πάνθεον’, όπως το ανέφερε (ειρωνεύεται τον ηθοποιό για το λάθος του στην ονομασία του Παρθενώνα). Να γιατί η κουκουβάγια της Παλλάδας θα πρέπει να συνεχίσει να στοιχειώνει το τετράγωνο του Bloomsbury. Είναι δικαίωμα του Βρετανικού Μουσείου να δανείσει το γλυπτό στη Ρωσία, κάτι που δείχνει επακριβώς γιατί τα Ελγίνεια Μάρμαρα ανήκουν και θα παραμείνουν στο Λονδίνο».Διαβάστε περισσότερα στο:http://www.in2life.gr/features/notes/article/362000/dhmarhos-londinoy-et...
Πηγή: www.in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου