Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

«Απαράδεκτες και ανήθικες οι επιθέσεις κατά της Ντόροθι Κίνγκ»


 

Σκληρή ανακοίνωση της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής κατά των Σκοπιανών

«Ανήθικες και απαράδεκτες» χαρακτηρίζει η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής «τις φραστικές επιθέσεις και τις απειλές που δέχεται μέσω διαδικτύου η παγκοσμίως διακεκριμένη και αναγνωρισμένη Αμερικανίδα αρχαιολόγος, Ντόροθι Κινγκ, από τους Σκοπιανούς, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις της για την ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της Παμμακεδονικής Ένωσης, ο πρόεδρος του ελληνοαμερικανικού αυτού φορέα, Δημήτρης Χατζής, ανέφερε ότι «η επίθεση αυτή δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη σε κανέναν, καθώς ο προπαγανδιστικός μηχανισμός των Σκοπίων, στερούμενος κάθε επιστημονικής σοβαρότητας, συχνά καταφεύγει σε χυδαιότητες και απειλές», υπογραμμίζοντας επίσης ότι «παρά την πολύχρονη, συστηματική και μεθοδευμένη προπαγάνδα τους σε πανεπιστήμια διεθνούς επιπέδου, οι Σκοπιανοί δεν δύνανται να παραποιήσουν την ιστορική αλήθεια στη συνείδηση της παγκόσμιας ακαδημαϊκής κοινότητας. Ας μην ξεχνούμε τη μνημειώδη επιστολή του διαπρεπούς Στέφεν Μίλλερ, επίτιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ, στον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, το 2009, ο οποίος με αδιαμφισβήτητα επιστημονικά επιχειρήματα, κατέρριψε απόλυτα τους ισχυρισμούς των Σκοπίων. Υπενθυμίζουμε ότι το περιεχόμενο της επιστολής αυτής έχουν συνυπογράψει 347 πανεπιστημιακοί ειδήμονες απ' όλο τον κόσμο».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζή, «η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής θα αναλάβει σύντομα νέες πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με μεγάλους ομογενειακούς οργανισμούς, για να αντικρούσει την σκοπιανή προπαγάνδα». Πρόσθεσε δε ότι «στόχος μας παραμένει η ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας και η ενίσχυση της διαπραγματευτικής ικανότητας της ελληνικής πλευράς σε μία δύσκολη εποχή για την χώρα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου