Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΣΚΟΡΠΑΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ Ο ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ.



Λι Γιονγκ Γκουκ, περί ου ο λόγος, υπηρέτησε ως σωματοφύλακας στο πλευρό του μακαρίτη πρώην δικτάτορα της Βόρειας Κορέας, Κι Γιονγκ Ιλ. Στη συνέχεια πέρασε στις γραμμές της Ν. Κορέας όπου ζει μέχρι σήμερα.

Μιλώντας στο CNN αποκαλύπτει όλα τα ένοχα μυστικά του καθεστώτος. «Μόνο όταν πήγα στη Νότια Κορέα συνειδητοποίησα ότι υπηρετούσα έναν δικτάτορα», ομολογεί. Οι άνδρες που καλούνται να υπηρετήσουν το καθεστώς υφίστανται εξαντλητική εκπαίδευση που περιλαμβάνει πολεμικές τέχνες, κυρίως ταε κβον ντο, και προπαγάνδα.
«Βασικός σκοπός ήταν η αφοσίωση. Δεν κερδίζεις έναν πόλεμο επειδή κρατάς όπλο. Το ταεκβοντό είναι χρήσιμο για το πνεύμα, εμπνέει την αφοσίωση», σημειώνει χαρακτηριστικά. Ειδικά ο τομέας της πλύσης εγκεφάλου ήταν και παραμένει καθοριστικός για τη δημιουργία του «τέλειου» στρατιώτη. Ο Λι παραδέχεται πως πέρασε κι εκείνος από την ίδια διαδικασία και τούτο είχε ως αποτέλεσμα να πιστέψει πως ο Ιλ ήταν ένας θεός (!) και ότι αυτός γεννήθηκε με μόνο σκοπό να υπηρετεί τον «Αγαπημένο Ηγέτη».
Ο πρώην σωματοφύλακας περιγράφει τον μακαρίτη δικτάτορα ως έναν άνθρωπο με δύο πρόσωπα ο οποίος «έδινε χρυσάφι» όταν ήταν χαρούμενος και «θανατικές ποινές» όταν δεν ήταν. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, ήταν ένας άνθρωπος που σκορπούσε το φόβο με το πέρασμά του.
Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση ενός ανώτερου αξιωματούχου, σημειώνει ο Λι, που τόλμησε να χρησιμοποιήσει το προσωπικό τασάκι και το ασανσέρ του Κιμ Γιονγκ Ιλ, και κατέληξε να πεθάνει σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Την ίδια κατάληξη παραλίγο να έχει και ο Λι την πρώτη φορά που επιχείρησε να αυτομολήσει, το 1994. Τον συνέλαβαν και τον έστειλαν στο διαβόητο στρατόπεδο συγκέντρωσης πολιτικών κρατουμένων Yodok. Τελικά κατάφερε να βγει ζωντανός και από τότε έχει αποφασίσει να ενημερώνει τη διεθνή κοινότητα για το τι συμβαίνει στη Β. Κορέα.
Ενδιαφέρον έχει και η άποψη του Λι για τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Τον χαρακτηρίζει χειρότερο του πατέρα του, καθώς τόλμησε να σκοτώσει τον ίδιο του το θείο, κάτι που ο πατέρας του δεν θα έκανε ποτέ.

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου