Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟΕΛ...Η ΜΠΑΡΤΣΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!



"ΑΠΟΕΛ, η Μπάρτσα της Κύπρου". Αυτό τον τίτλο έχει αφιέρωμα της Mundo Deportivo στον ΑΠΟΕΛ! Η καταλανική εφημερίδα εμπνεύστηκε από το πανό που υπήρχε στο ΓΣΠ το Σάββατο και κάνει τον παραλληλισμό.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται η κυριαρχία του ΑΠΟΕΛ στους εγχώριους τίτλους τα τελευταία χρόνια, χάρη στην οποία οι "γαλαζοκίτρινοι" προσπέρασαν την "αιώνια" αντίπαλο Ομόνοια σε πρωταθλήματα, ενώ γίνεται ξεχωριστή αναφορά στο Τσάμπιονς Λιγκ.

"Ο ΑΠΟΕΛ είναι για τρίτη φορά στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που έμοιαζε απαγορευτικό για οποιαδήποτε κυπριακή ομάδα μέχρι τον άθλο της Ανόρθωσης Αμμοχώστου το 2008. Δύο ισοπαλίες με την Ατλέτικο και μία με την Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ βοήθησαν ως μάθημα στην πρώτη συμμετοχή. Η έκρηξη ήρθε το 2009-10. Αποκλείστηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης στα προημιτελικά, αφού τερμάτισε στον όμιλο πάνω από τη Ζενίτ και άφησε εκτός Πόρτο και Σαχτάρ, και αφού απέκλεισε στους "16" τη Λιόν".

Γίνεται επίσης αναφορά στο επιθετικό 4-4-2 που χρησιμοποιεί ο Δώνης, αλλά και στους επιζώντες της πορείας στους "8". "Ο ΑΠΟΕΛ διατήρησε την περσινή βάση και έκανε πολύ καλές μεταγραφές, κι αυτά έχουν προκαλέσει μεγάλο ενθουσιασμό και ευφορία στην ομάδα", τονίζεται, ενώ υπάρχει αναφορά και στο διοικητικό-οικονομικό κομμάτι των πρωταθλητών: "Ο Φοίβος Ερωτοκρίτου ήταν ο αρχιτέκτονας της πορείας των προημιτελικών, αλλά ο Πρόδρομος Πετρίδης επέστρεψε στην προεδρία του συλλόγου και έχει δημιουργήσει το καλύτερο ρόστερ που είχε ποτέ η ομάδα, όπως πιστεύεται στην Κύπρο".

Οι Καταλανοί αναλύουν και τα αρχικά του ονόματος του ΑΠΟΕΛ και τονίζουν την παρουσία ελληνικών σημαιών στα παιχνίδια της ομάδας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου