Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΣΑΚΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ... ΗΡΑΚΛΗΣ!!! ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ, "ΗΡΑΚΛΗΣ, ΟΙ 12 ΑΘΛΟΙ"...



Τον απολαύσαμε στο ρόλο του Θεού Διόνυσου στις Βάκχες του Ευριπίδη και τώρα ο Σάκης Ρουβάς αντιμετωπίζει μία νέα πρόκληση. Ως Διόνυσος απέσπασε τις καλύτερες κριτικές και μάγεψε το κοινό, παρόλο που η επιλογή του για αυτόν το ρόλο αρχικά δίχασε και προκάλεσε αντιδράσεις. Όλα αυτά, όμως, κράτησαν μέχρι που ο Σάκης Ρουβάς ανέβηκε στη σκηνή και ξεδίπλωσε τις υποκριτικές του ικανότητες, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να τσαλακωθεί και να παίξει αρχαίο δράμα.
Τον Οκτώβριο ο Ελληνας σταρ θα μας συστηθεί ως Ηρακλής. Ο Δημήτρης Λιγνάδης μετά την επιτυχία με τις Βάκχες φαίνεται πως βρήκε στο πρόσωπο του αγαπημένου καλλιτέχνη τον πρωταγωνιστή της παράστασης-μιούζικαλ με τον προσωρινό τίτλο: «Ηρακλής: οι 12 άθλοι». Οι πρόβες είναι εντατικές και οι εργασίες για να είναι όλα έτοιμα τον Οκτώβριο, όποτε και προγραμματίζεται η πρεμιέρα, πυρετώδεις.
Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Τύπος έχει γράψει για τον Σάκη Ρουβά, παρομοιάζοντάς τον με Αρχαίο Ελληνα. Κάποια δημοσιεύματα, μάλιστα, αναφέρονται στον διάσημο τραγουδιστή ως τον… 13ο Θεό του Ολύμπου. Ο Σάκης έχει όλο το «πακέτο» -κοιλιακών και όχι μόνο. Οι αρχαίοι Έλληνες αναπαρίσταναν τον Ηρακλή συνήθως ντυμένο με τη λεοντή, να κρατά ένα ρόπαλο στο χέρι, με παράστημα γίγαντα και σώμα δυνατό, νεανικό και εύρωστο. Ποιος άλλος εκτός από τον Ρουβά, που όσο τα κεράκια που σβήνει πληθαίνουν τόσο πιο νέος δείχνει, θα μπορούσε να τον ενσαρκώσει;
Η παράσταση θα αφορά στους άθλους του μυθικού ήρωα και πρόκειται να είναι μία από τις εκπλήξεις του χειμώνα. «Ρουβίτσες» όλων των ηλικιών που ακολουθούν και στηρίζουν τον Ελληνα σταρ σε κάθε του βήμα αναμένεται να κατακλύσουν το «Πάνθεον» (πρώην «Αθηνών Αρένα»). Μάλιστα, η παράσταση θα παρουσιάζεται καθημερινά, από Τρίτη έως Κυριακή. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον «Ηρακλή: οι 12 άθλοι» και μαθητές.
Την ευθύνη της παράστασης έχουν ο Απόλλωνας Παπαθεοχάρης και ο Δημήτρης Λιγνάδης, ενώ τη μουσική υπογράφει ο Γιώργος Θεοφάνους με τους στίχους της Νίκης Παπαθεοχάρη. Εκτός από τον Σάκη Ρουβά στον Ρόλο του Ηρακλή, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα βρίσκονται ακόμη η Ρούλα Πατεράκη, στο ρόλο του Ευρυσθέα, καθώς και η Ναταλία Δραγούμη στο ρόλο της Θεάς Αθηνάς. Την ευθύνη της φωνητικής και της χορογραφίας έχουν η Λία Βίσση και η Αγγελική Στελλάτου αντίστοιχα, ενώ στο μιούζικαλ συμμετέχει πολυπληθής θίασος προκειμένου να αποτυπωθούν με ακρίβεια οι άθλοι του Ηρακλή. Το σκηνικό, που ετοιμάζεται αυτές τις μέρες, αναμένεται να είναι εντυπωσιακό και θα εναλλάσσεται συνεχώς, ανάλογα με τη ροή της ιστορίας.

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου